Zelena mreža

Zelena mreža

Zelena mreža

Nosioc: Udruženje „Snaga žene“

Snaga Žene” pruža psihološku, socijalnu, medicinsku, pedagošku i pravnu pomoć ženama, adolescenticama i djeci (izbjeglim, raseljenim, domicilnim licima i povratnicama) koji su pretrpjeli različita traumatska iskustva usljed ratnih i poslijeratnih dešavanja u Bosni i Hercegovini.

Udruženje je odlučilo ideje i uspješne priče ovih osoba pretvore u poduzetnički projekat i zadrugu nazvanu „Zelena mreža“. Zadruga „Zelena mreža“ bi trebala osigurati otkup sirovna od korisnika, angažman korisnika u procesu proizvodnje i distribucije finalnih proizvoda uz podršku menadžmenta „Snaga žene“  i zadruge „Zelena mreža“. Drugim riječima „Zelena mreža“ će biti pravno lice kroz koje njihovi korisnici mogu prodati svoje sirovine, biri prisutni na sajmovima, stvoriti finalne proizvode i naći tržište za njih. Zadruga će stvoriti brendiranje i marketing za te proizvode. Zadrga „Zelena mreža“ planira da kontinurano podržava i kupuje sirovine od najmanje 15 žena (korisnice „Snaga žena“) i da sezonski proizvode i distribuiraju kompletan asortiman proizvoda. Kanali tržišta za početak ć biti sajmovi i online prodaja putem web stranice. To će pomoći njihovim korisnicima da povećaju svoj kućni budžet i da zarade novac za svoje porodice. Kako se proizvodnja bude razvijala planiraju uključiti neke od korisnika u proizvodnji i dati im plaćen posao.

Zadruga „Zelena mreža“ će biti socijalno poslovanje, jer će ukupna dobit biti uložena u projektima „Snaga žene“ (psiho-socijalne, pravne i ekonomske podrške) za žrtve rata.