ZUMBA SA DILOM I NINOM

ZUMBA SA DILOM I NINOM

ZUMBA SA DILOM I NINOM

Budući da je naša zemlja suočena sa mnogo primjera marginaliziranja pojedinih grupa društva kao što su osobe sa invaliditetom, napuštena djeca iz JU „Dom-porodica“ itd. cilj ovog projekta jeste animirati te iste skupine društva u socijalno i zdravstveno korisnu Zumba fitnes aktivnost.

Zato je i udruženje „Zumba s Dilom i Ninom“ prepoznalo potrebu da angažuje sve svoje resurse prilikom razvijanja kulture inkluzivnosti kroz trenige Zumba fitnesa.Zumba fitnes je jedan od najinovativnijih i trenutno najatraktivnijih metoda vježbanja i plesa u svijetu ali i našoj zemlji.

 

Podrazumijeva trening koji je spoj fizičkih aktivnosti koje uokviruju fitnes vježbe sa plesom istovremeno. Na taj način, zumba fitnes je idealan izbor ukoliko želite da steknete kondiciju, zategnete svoje mišiće, ali se i zabavite i družite u isto vreme. Cilj udruženja je da ovim načinom vježbanja animiramo i marginalizirane skupine društva te inkorporiramo inkluzivne principe u rad našeg Udruženja. Udruženje želi da inicira promjene kako u fitnes programu tako i u socijalom odgoju djece i odraslih kroz edukaciju djece, roditelja, staratelja o aspektima inkluzivnosti, načinu identificiranja istog i preventivnom isključivanja djece i odraslih iz vannastavnih fitnes procesa.