Organsko? Onda Zorya

Organsko? Onda Zorya

Organsko? Onda Zorya

Nosioc: Edina Hadzic

Zorya je prijedlog projekta odnosno naziv brenda koji se bavi plasmanom lokalno i organsko proizvedenom hranom, kroz formu društvenog businessa, a promovišući “shop with cause” filozofiju prodaje. Zorya želi da napravi prvi zaista pravi BiH proizvod, brend, koji predlaže drugačiji, inovativniji pristup proizvodnji, te prodaji.

Za početak proizvodi su ograničeni na prirodni čaj i na organski med. U daljem razvoju proizvodnja bi se proširila na razne voćne prerađevine, sokove, marmalade itd.

Ideja je da se poveže dosta manjih poljoprivrednih gazdinstava ili jednostavno porodica u formu društvenog businessa. Ideja je da se uvežu domaćinstava koje rade ove proizvode u privatnom aranžmanu te im se da plasman na tržištu. Ovom prilikom bi se pomoglo mnogim porodicama, posebno ženama koje nemaju stalne prihode, da dođu do neke zarade.

Sve porodice koje budu uključene u program će direktno imati benefit i zaradu kroz prodaju njihovih proizvoda. Nada je da će projekat indirektno imati i veći utjecaj, kako na afirmaciju BH seoskog turizma, tako i na afirmaciju BH organskog uzgoja ili poljoprivrede uopće.

.