Panonska inicijativa

Panonska inicijativa

Panonska inicijativa

Panonska incijativa je spremna da započne ekonomske aktivnosti osnivanjem socijalnog preduzeća, jer raspolaže sa uslovima i kapacitetom koji mogu da se iskoriste za širi društveni interes u oblasti stvaranja uslova za zapošljavanje i samozapošljavanje mladih.

Cilj je kreirati „Inkubator ideja“ koji bi odgovorio na sve potrebe i osposobio mlade da prodaju svoje usluge i zarade od istih. On bi zapravo predstavljao sistematsku podršku pojedincima u uspešnom započinjanju održivog biznisa kroz savetodavnu, mentorsku i organizacijsku podršku. Svi članovi ovog preduzeća kao kontinuiranu uslugu od organizacije, dobijaće umrežavanje i povezivanje sa poslovnim, javnim i civilnim sektorom i drugim privrednim subjektima.

 „Inkubator ideja“ ne bi bio samo prostor i oprema koju bi besplatno koristila ciljna grupa. Njihove ideje i razvoj bi bili podržani kroz ciljane treninge i edukacije eminentnih stručnjaka iz određenih oblasti, a u cilju podizanja njihove konkurentnosti na tržištu lokalne zajednice i šire.

.